Prehľad alergénov a doba trvanlivosti v našich výrobkoch

Prehľad alergénov a doba trvanlivosti - torty

výrobok

alergény

(viď vysvetlivky)

trvanlivosť

(hodiny)

torta punčová 1,3 72
torta vanilková bourbon 1,3,7 72
torta čokoládová 1,3,7 72
torta dobošová 1,3,7 72
torta jahodová  1,3,7 48
torta orechová 1,3,7,8 72
torta gaštanová 1,3,7 72
torta karamelová  1,3,7 72
torta parížska 1,3,7 72
torta sacherová 1,3,7 72
torta naked   tvarohová 1,3,7 36
torta naked   jogurtová 1,3,7 36
torta naked   pudingová 1,3,7 36
torta naked   mascarpone 1,3,7 36
torta naked   mascarpone čokoládová, karamelová, kávová 1,3,7 36
torta naked mascarpone nutellová 1,3,7,8 36
torta extra kokosová 1,3 72
torta extra mandľová 3,7,8 36
torta extra mrkvová 1,3,7,8 36
torta extra maková 3,7,8 36
torta extra Pavlova 3,7 24

 

Vysvetlivky:

  1.  Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich  hybridné odrody).
  2.  Kôrovce a výrobky z nich.
  3.  Vajcia a výrobky z nich.
  4.  Ryby a výrobky z nich.
  5.  Arašidy a výrobky z nich.
  6.  Sójové zrná a výrobky z nich.
  7.  Mlieko a výrobky z neho.
  8.  Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy,  para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a  výrobky z nich. 
  9.  Zeler a výrobky z neho.
  10.  Horčica a výrobky z nej.
  11.  Sezamové semená a výrobky z nich.
  12.  Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
  13.  Vlčí bôb a výrobky z neho.
  14.  Mäkkýše a výrobky z nich. 

Fondánová hmota môže obsahovať stopové prvky sóje a orechov.

Mandľová hmota obsahuje alergén mandle.  

Zoznam potravinárskych farbív uvedených v článku 24 Nariadeniach, v prípade ktorých musí označenie potraviny zahŕňať doplnkové informácie.

Potraviny obsahujúce jedno alebo viaceré z týchto potravinárskych farbív:

  • Pomarančovo žltá (E 110) (*)
  •  Chinolínová žltá (E 104) (*)
  •  Azorubín (E 122) (*)
  • Allura červená (E 129) (*)
  • Tortrazin (E 102) (*)
  • Košenilová červená 4R (E124) (*)

Informácie:

“názov alebo E číslo farbiva (farbív)”: môže mať nepriaznivé účinky na činnosť a pozornosť detí.

(*) s výnimkou potravín, v ktorých sa farbivo (-a) používa(-jú) na účely označenia zdravotnej nezávadnosti alebo iných označení mäsových výrobkov alebo na účely pečiatkovania alebo na zdobenie vaječných škrupín

 


 

Prehľad alergénov a doba trvanlivosti - zákusky

výrobok

alergény

(viď vysvetlivky)

trvanlivosť

(hodiny)

punčová gulôčka v kokose 1,3,7,8 72
rumová gulôčka v čokoláde s višňou 1,3,7,8 72
dobošový rez 1,3,7 72
punčový rez 1,3 72
medový rez 1,3,7 72
orechový rez 1,3,7,8 72
Karamelka rez 1,3,7,8 72
ovocná želé kocka 1,3 36
čokoládová roládka s višňou 1,3,7 48
kokosová roládka s ananásom 1,3,7 48
oriešková roládka v karamelovej čokoláde 1,3,7,8 72
gaštanová roládka 1,3,7 72
venček 1,3,7 48
veterník (čokoládová poleva alebo karamelový fondán) 1,3,7 24
veterníček (čokoládová poleva) 1,3,7 24
veterníček (karamelový fondán) 1,3,7 24
domáci krémeš 1,3,7 24
laskonka 3,7,8 72
parížsky rohlíček 1,3,7,8 72
ovocný košíček 1,3,7 36
grilážový košíček 1,3,5,7 72
makový štvorec s mascarpone 3,7,8 36


Vysvetlivky:

  1.  Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich  hybridné odrody).
  2.  Kôrovce a výrobky z nich.
  3.  Vajcia a výrobky z nich.
  4.  Ryby a výrobky z nich.
  5.  Arašidy a výrobky z nich.
  6.  Sójové zrná a výrobky z nich.
  7.  Mlieko a výrobky z neho.
  8.  Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy,  para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a  výrobky z nich. 
  9.  Zeler a výrobky z neho.
  10.  Horčica a výrobky z nej.
  11.  Sezamové semená a výrobky z nich.
  12.  Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
  13.  Vlčí bôb a výrobky z neho.
  14.  Mäkkýše a výrobky z nich. 

Fondánová hmota môže obsahovať stopové prvky sóje a orechov.

Mandľová hmota obsahuje alergén mandle.  

Zoznam potravinárskych farbív uvedených v článku 24 Nariadeniach, v prípade ktorých musí označenie potraviny zahŕňať doplnkové informácie.

Potraviny obsahujúce jedno alebo viaceré z týchto potravinárskych farbív:

  • Pomarančovo žltá (E 110) (*)
  •  Chinolínová žltá (E 104) (*)
  •  Azorubín (E 122) (*)
  • Allura červená (E 129) (*)
  • Tortrazin (E 102) (*)
  • Košenilová červená 4R (E124) (*)

Informácie:

“názov alebo E číslo farbiva (farbív)”: môže mať nepriaznivé účinky na činnosť a pozornosť detí.

(*) s výnimkou potravín, v ktorých sa farbivo (-a) používa(-jú) na účely označenia zdravotnej nezávadnosti alebo iných označení mäsových výrobkov alebo na účely pečiatkovania alebo na zdobenie vaječných škrupín

 

 


 

Prehľad alergénov a doba trvanlivosti - koláčiky

výrobok

alergény

(viď vysvetlivky)

trvanlivosť

(hodiny)

špaldový mafin s mascarpone krémom a ovocím 1,3,7 36
špaldový mafin s mascarpone-čokoládovým krémom 1,3,7 36
maslové čajové pečivo 1,3,7 25 dní
maslové čajové pečivo (polomáčané, s posypom, mix) 1,3,7,8 25 dní
vanilkový rohlíček 1,3,7,8 25 dní
slané pečivo s posypom (mak, sézam, rasca) 1,3,11,12 72
slané pečivo syrové (s orechom, so slnečnicou) 1,3,7,8 72
medovníčky 1,3,8 60 dní

 

Vysvetlivky:

  1.  Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich  hybridné odrody).
  2.  Kôrovce a výrobky z nich.
  3.  Vajcia a výrobky z nich.
  4.  Ryby a výrobky z nich.
  5.  Arašidy a výrobky z nich.
  6.  Sójové zrná a výrobky z nich.
  7.  Mlieko a výrobky z neho.
  8.  Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy,  para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a  výrobky z nich. 
  9.  Zeler a výrobky z neho.
  10.  Horčica a výrobky z nej.
  11.  Sezamové semená a výrobky z nich.
  12.  Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
  13.  Vlčí bôb a výrobky z neho.
  14.  Mäkkýše a výrobky z nich. 

Fondánová hmota môže obsahovať stopové prvky sóje a orechov.

Mandľová hmota obsahuje alergén mandle.  

Zoznam potravinárskych farbív uvedených v článku 24 Nariadeniach, v prípade ktorých musí označenie potraviny zahŕňať doplnkové informácie.

Potraviny obsahujúce jedno alebo viaceré z týchto potravinárskych farbív:

  • Pomarančovo žltá (E 110) (*)
  •  Chinolínová žltá (E 104) (*)
  •  Azorubín (E 122) (*)
  • Allura červená (E 129) (*)
  • Tortrazin (E 102) (*)
  • Košenilová červená 4R (E124) (*)

Informácie:

“názov alebo E číslo farbiva (farbív)”: môže mať nepriaznivé účinky na činnosť a pozornosť detí.

(*) s výnimkou potravín, v ktorých sa farbivo (-a) používa(-jú) na účely označenia zdravotnej nezávadnosti alebo iných označení mäsových výrobkov alebo na účely pečiatkovania alebo na zdobenie vaječných škrupín